Wat is osteopathie?

Wat is osteopathie en wat kan dit voor jou betekenen?

Osteopathie wordt steeds populairder, wat maakt osteopathie uniek?

Osteodirect

Wat is osteopathie?

Wat is osteopathie en wat kan dit voor jou betekenen?

Osteopathie wordt steeds populairder, wat maakt osteopathie uniek?

Osteopathie ziet het lichaam als één holistisch geheel

Osteopaten richten zich niet op één klacht of op één lichaamsdeel. Een osteopaat ziet het lichaam als een holistisch geheel, omdat alle functies in ons lichaam elkaar beïnvloeden. Hierdoor kan een osteopaat verbanden vinden waar anderen die soms niet vinden. Een probleem met je knie kan bijvoorbeeld zorgen voor een andere houding, waardoor er rugklachten ontstaan.

Op dezelfde manier kan een probleem met het middenrif zorgen voor buikklachten omdat de darmen onvoldoende ruimte hebben. Osteopathie is mede hierdoor een unieke vorm van zorg. Want een osteopaat kan een klacht verhelpen door een ander deel van het lichaam te behandelen. Ook de manier van behandelen is opvallend, want dit is voor ieder persoon anders.

Osteo direct

Organen

Orgaansysteem

Mobiliteit van organen is zeer belangrijk, omdat dit een groot effect kan hebben op de spieren en zenuwen.

rugpijn Osteo direct

Bewegingsapparaat

Bewegingsapparaat

Wanneer spieren, pezen, botten of zenuwen weer goed kunnen bewegen neemt de pijn vaak af.

Osteo direct

Alles in en rondom de schedel

Mentale/Craniosacrale

Spanning ter hoogte van de schedel, stress, emoties en overtuigingen hebben vaak grote invloed op uw klachten.

Op welke manier behandelt een osteopaat?

De osteopaat onderzoekt en behandelt de bewegingsmogelijkheid van alle systemen en zoekt naar de zwakke schakels die een verband kunnen hebben met jouw klacht.

Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar zorgt er dus voor dat organen, systemen of lichaamsdelen (spieren, gewrichten) vrij en soepel kunnen bewegen. Wanneer een systeem niet soepel kan bewegen, kan het niet goed functioneren en kunnen er klachten ontstaan.

Om dit te kunnen doen beschikken osteopaten over uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie en hebben ze veel ervaring in het manipuleren (mobiliseren) van het lichaam. Al deze kennis en kunde staat tot je beschikking wanneer je bij een osteopaat komt.

Osteo direct

Bij welke klachten kan osteopathie helpen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden, want een osteopaat kan bij heel veel klachten helpen. Vaak zelfs wanneer je al bij heel veel andere zorgverleners bent geweest. Hieronder vind je een lijst van mogelijke klachten waarbij een osteopaat je kan helpen. Wanneer een klacht hier niet tussen staat, betekent dit echter niet dat een osteopaat je niet kan helpen. We kunnen simpelweg niet alle klachten noemen. Voor nek, rug en schouderklachten hebben wij speciale trajecten. 

Frozen shoulder

Zenuwpijn

Kneuzingen

Golfblessures

Spierscheuren

Handblessures

Spierverrekkingen

Heupblessures

Kramp

Blaasklachten

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail