Osteopathie bij baby’s

Huilbaby, refluxklachten of een voorkeurshouding? Onze osteopaten willen je kleintje helpen.

Osteodirect

Osteopathie bij baby’s

Huilbaby, refluxklachten of een voorkeurshouding? Onze osteopaten willen je kleintje helpen.

Is osteopathie geschikt voor baby’s?

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor zorg bij baby’s en (jonge) kinderen. Wij zien in onze praktijk op dagelijkse basis baby’s met klachten. Dit zijn veel pasgeborenen maar ook baby’s van een half jaar of ouder.

Doordat een osteopaat gebruik maakt van veel zachte technieken en een osteopaat baby’s/kinderen niet behandeld als “kleine mensen”, kunnen osteopaten in veel gevallen heel veel klachten op een veilige manier verhelpen.

Bij welke klachten bij baby’s kan een osteopaat helpen?

De klachten waarmee baby’s komen zijn heel erg divers. We noemden al bekende klachten als reflux en een voorkeurshouding. Daarnaast wordt er bij een huilbaby ook vaak aangeraden naar een osteopaat te gaan. De lijst met klachten waarmee je met je baby naar onze praktijk kunt komen is echter nog veel langer. Hieronder zie je een aantal mogelijke redenen om naar onze praktijk te komen.

Slaapproblemen

Problemen met zuigen of slikken

Darmkrampjes

Refluxklachten, moeite met boeren

Voorkeurshouding

Afplatting schedeltje

Keel-, neus- en oorproblemen

Veel en/of langdurig huilen

Hoe ziet een behandeling bij baby’s eruit?

We beginnen met een gesprek over hoe het met je baby gaat. Jij vertelt ons zo veel mogelijk wat je opvalt en wat je al hebt geprobeerd. Ook willen we graag weten hoe de zwangerschap en de bevalling waren. Dit zijn belangrijke gebeurtenissen en ze kunnen verband houden met de klachten. Nadat we dit allemaal besproken hebben, is het tijd om de baby te onderzoeken. We doen dit het liefst door de baby eerst op zijn/haar gemak te stellen en te laten ontspannen.

Als we een goed beeld hebben van de klachten, de mogelijke oorzaken en eventuele betrokken factoren, dan gaan we over tot de behandeling. Deze behandeling kan heel divers zijn en variëren van technieken om de spieren te laten ontspannen tot het adviseren van aanpassingen in het voedingsschema.

Na de eerste behandeling vragen we je nog een aantal keren terug te komen. Het lichaam van de baby heeft namelijk vaak wat tijd nodig om volledig te herstellen van de oorzaak van de klachten. Deze klachten zijn in de meeste gevallen al langere tijd aanwezig, dus ook het herstel vraagt enige tijd. Tijdens de volgende behandelingen kunnen we het herstel monitoren en eventueel bijsturen.

Osteo direct babys

Is osteopathie bij kinderen veilig?

Absoluut! Wij gebruiken bij baby’s andere behandeltechnieken dan bij volwassen. Dit komt niet alleen doordat baby’s andere klachten hebben, maar ook omdat een baby lichaam anders in elkaar zit. Wij gebruiken dan ook alleen zachte technieken, waardoor de behandeling volledig veilig is en helemaal afgestemd is op de baby.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail