Osteopathie bij
sporters

Osteopathie kan helpen bij blessures, klachten of juist betere prestaties bij het sporten

Osteodirect

Osteopathie bij
sporters

Osteopathie kan helpen bij blessures, klachten of juist betere prestaties bij het sporten

Wat kan de osteopaat voor jou als sporter betekenen?

Osteopaten zijn gespecialiseerd in gezondheid, beweging en de samenhang van het menselijk lichaam. Dit zorgt ervoor dat osteopaten veel worden benaderd door sporters. Bij (intensief) sporten wordt er namelijk veel van het lichaam gevraagd. De spieren leveren arbeid, het zenuwstelsel moet beweging coördineren en het hart, de longen en bloedvaten moeten alles van energie en zuurstof voorzien.

Bij het sporten is daarom het hele lichaam betrokken. Wanneer één onderdeel of één systeem de belasting niet aankan, dan worden de prestaties minder of kunnen er zelfs klachten/blessures ontstaan.

Osteopathie bij sportblessures en sportklachten

Binnen onze praktijk zien we veel sportblessures. Deze kunnen heel divers zijn. Het kan gaan om klachten als shin splint bij hardlopers, een tenniselleboog of schouderklachten bij MMA. Sportblessure ontstaan soms acuut door een botsing of val, maar in de meeste gevallen ontstaan blessures langzaam. Doordat een gewricht, orgaan of spier de gevraagde belasting niet aankan, wordt deze overbelast.

Op een gegeven moment gaat deze overbelasting zorgen voor klachten. Dit kan resulteren in rugpijn die sluipend begint maar ook in een knieblessure die opeens opspeelt. Wij gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht, zodat wij die kunnen behandelen. Want wanneer jouw lichaam opgewassen is tegen de gevraagde belasting, dan heb je geen blessures.

Om deze reden zien wij op dagelijkse basis sporters met zeer uiteenlopende blessures. Wij zijn er trots op dat wij in verreweg de meeste gevallen deze klachten kunnen verhelpen.

OsteoDirect Sporters

Osteopathie voor gezond sporten en betere prestaties

Osteopathie is bij sporters echter veel breder dan alleen de behandeling van blessures. Juist ook het voorkomen van klachten is een speerpunt van osteopathie. Veel sporters komen bij ons in de eerste instantie terecht vanwege een blessure. Nadat deze blessure hersteld is, blijven ze komen om ook blessurevrij te blijven. Wij kunnen je helpen op een manier te sporten en te leven, dat jouw lichaam de belasting aankan. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in staat is sportprestaties te leveren, zonder dat je blessures krijgt.

Deze aanpak vraagt om inzet op verschillende terreinen. Denk hierbij aan goede training, de juiste voeding en een leefstijl die past bij jouw sportieve doelen. Wij kunnen je hierbij helpen. Zodat je niet alleen klachtenvrij kunt genieten van het sporten, maar ook nog eens betere prestaties behaalt.

OsteoDirect is gespecialiseerd in de volgende sportblessures

Vechtsport blessures

Hardloper blessures

Voetbal blessures

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail