Osteopathie

Wat kun je verwachten van een osteopathische behandeling?

Jouw klacht en jouw lichaam staan centraal, hierdoor zijn er altijd mogelijkheden om jouw gezondheid te verbeteren

Osteodirect

Osteopathie

Wat kun je verwachten van een osteopathische behandeling?

Jouw klacht en jouw lichaam staan centraal, hierdoor zijn er altijd mogelijkheden om jouw gezondheid te verbeteren

De eerste behandeling bij een osteopaat

De eerste keer dat je bij ons in de praktijk komt, willen we veel van je weten. Want hoe beter we jouw gezondheid kennen, hoe beter wij in staat zijn om deze te verbeteren. Alles wat we doen staat dan ook in het teken van jouw gezondheid.

Het eerste bezoek bestaat voor een groot deel uit onderzoek. We willen jouw verhaal horen en je vult een vragenlijst in. Dit geeft ons belangrijke informatie over niet alleen je klacht en mogelijke betrokken factoren, maar ook inzicht in wat jij wilt.

Daarna doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Al deze informatie combineren we, zodat we de achterliggende reden van de klacht kennen. Vervolgens gaan we deze klacht behandelen. Hiermee beginnen we al direct tijdens de eerste sessie. Dit kan op verschillende manieren.

De inhoud van de behandelsessies is altijd maatwerk

Na het onderzoek tijdens het eerste consult, zullen we vaak manuele technieken inzetten. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld vastzittende weefsels losmaken, die klachten veroorzaken.

Omdat het lichaam één functionele eenheid is, zullen we nooit op slechts één plek in je lichaam behandelen. Er is een reden dat een proces of orgaan verstoord is geraakt, dit komt niet alleen door een lokale verandering. Er zijn veel meer delen van het lichaam betrokken bij de klacht.

Daarom zetten we niet alleen mobilisaties/manipulaties in, we kunnen ook shockwave of stimulatie van het zenuwstelsel inzetten. Wanneer het nodig is zetten we ook dry needling of pijneducatie via VR in.

Osteodirect behandeling

Na de behandeling krijg je ook huiswerk mee

Een probleem dat zich al jaren voordoet, is ook niet zomaar verdwenen. Daarom zul je een aantal keren bij ons terugkomen en zul je tussendoor ook zelf aan de slag moeten. Wij helpen je hier natuurlijk wel bij. Je krijgt van ons uitgebreid advies. In sommige gevallen krijg je oefeningen mee, in andere gevallen vragen we je jouw voeding iets aan te passen. Wanneer je terugkomt voor de volgende behandeling kunnen we deze zaken verder bijsturen.

Tijdens een tweede, derde of vierde behandeling zullen we verder gaan met het verbeteren van de mobiliteit van organen of andere interventies. Je ziet in de meeste gevallen na één of twee behandelingen al een flinke verbetering.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail