Klachten

Hoofdklachten

Hoofdklachten, zoals migraine, whiplash, nekpijn en neurologische klachten kunnen een grote impact hebben op je levenskwaliteit. OsteoDirect biedt een holistische benadering voor het behandelen van deze klachten. Bij ons ligt de focus op het herstellen van de natuurlijke beweging en balans van het lichaam. Je lichaam krijgt hierdoor de kans om zelf te herstellen.

Osteopathie bij hoofdklachten

Hoofdpijn, migraine, whiplash, nekpijn en neurologische klachten zoals vermoeidheid of stemmingswisselingen kunnen allemaal symptomen zijn van onderliggende disfuncties in je lichaam. Met osteopathie kunnen we deze disfuncties vinden en corrigeren, waardoor niet alleen de symptomen worden behandeld, maar ook de oorzaak van de klachten wordt aangepakt.

Verschillende technieken bij hoofdklachten

Een osteopaat gebruikt verschillende technieken om hoofd-gerelateerde klachten te behandelen. Dit kan onder meer bestaan uit mobilisaties, manipulaties, stretching, en myofasciale technieken. Deze benadering is gericht op het herstellen van de normale beweging en functie van de structuren in het hoofd, de nek en het lichaam als geheel.

Hoofdklachten

Whiplash

Whiplash is een letsel dat vaak voorkomt na een auto-ongeluk of een andere plotselinge impact op de nek. Osteopathie kan helpen bij het verminderen van de pijn en stijfheid die gepaard gaan met whiplash door het herstellen van de normale beweging van de wervelkolom en het verlichten van spierspanning.

Hoofdklachten

Nekpijn

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben, waaronder spierkrampen, gewrichtsproblemen en spanning. Ook kan nekpijn komen vanuit je darmen, hoewel je dit misschien niet verwacht. Osteopathie richt zich op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaak van de nekpijn, waardoor langdurige verlichting kan worden bereikt zonder afhankelijkheid van pijnstillers.

Hoofdklachten

Nekpijn

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben, waaronder spierkrampen, gewrichtsproblemen en spanning. Ook kan nekpijn komen vanuit je darmen, hoewel je dit misschien niet verwacht. Osteopathie richt zich op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaak van de nekpijn, waardoor langdurige verlichting kan worden bereikt zonder afhankelijkheid van pijnstillers.

Hoofdklachten

Migraine

Migraine is een slopende aandoening die vaak gepaard gaat met intense hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Osteopathie kan helpen bij het verminderen van de frequentie en de intensiteit van migraineaanvallen door het herstellen van de normale doorbloeding en functie van de structuren in het hoofd en de nek.

Hoofdklachten

Vermoeidheid

Chronische vermoeidheid kan een symptoom zijn van onderliggende disfuncties in het lichaam, waaronder verstoringen in het zenuwstelsel.

Bij OsteoDirect focussen we ons op het identificeren en behandelen van deze disfuncties door middel van zachte manipulaties en mobilisaties die gericht zijn op het herstellen van de normale doorbloeding en functie van de zenuwstructuren.

Hierdoor kan de energiebalans in het lichaam verbeteren en vermoeidheid verminderen.

Hoofdklachten

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen, zoals angst, depressie en prikkelbaarheid, kunnen ook worden beïnvloed door verstoringen in het zenuwstelsel.

OsteoDirect richt zich op het herstellen van de balans tussen het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, wat kan helpen bij het reguleren van emoties en stemmingen.

Door het toepassen van specifieke technieken, zoals cranio-sacrale therapie en viscerale manipulatie, kan een van onze osteopaten de neurologische basis van jouw stemmingswisselingen aanpakken en verbeteren.

Kom met hoofdklachten naar OsteoDirect

Als je last hebt van hoofdklachten, aarzel dan niet om contact op te nemen met OsteoDirect. Ons deskundige team van osteopaten staat klaar om je te helpen bij het vinden van verlichting en het herstellen van jouw mobiliteit, zodat je weer kunt genieten van een actief en pijnvrij leven.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail