Neuromusculaire
therapie

Een therapie die bestaat uit verschillende technieken en diverse apparatuur

Een effectieve behandeling voor spier & gewricht gerelateerde klachten en meer

Osteodirect

Neuromusculaire therapie

Een therapie die bestaat uit verschillende technieken en diverse apparatuur

Een effectieve behandeling voor spier & gewricht gerelateerde klachten en meer

Neuromusculaire therapie bestaat uit diverse therapievormen

Bij neuromusculaire therapie passen we verschillende technieken en apparatuur toe. Het is een verzameling van meerdere therapievormen die allemaal invloed hebben op de samenwerking tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. Het effect van neuromusculaire therapie is vooral het beïnvloeden van het metabole (stofwisseling) en biomechanische (alles wat met beweging te maken heeft) domein. Er wordt bijvoorbeeld van de volgende technieken mogelijk gebruik gemaakt:

AISTM

Een vorm van bindweefsel therapie, met name gericht op verklevingen of litteken weefsel.

Radiale shockwave therapie

Weefsel stimulatie via geluidsgolven

Dry needling

Weefsel stimulatie met een dunne naald

Electro needling

Weefsel stimulatie met een dunne naald en kleine stroomschokjes

Krachttraining

Gericht op coördinatie en spierkracht

Neuromusculaire therapie heeft niet alleen gevolgen voor soepel en pijnvrij bewegen, het kan ook organen of lichamelijke systemen ontlasten.

Wat kunnen wij met neuromusculaire therapie voor jou betekenen?

Wij zetten neuromusculaire therapie in wanneer we onvoldoende vooruitgang boeken met een osteopathische behandeling. Wij kunnen dan extra prikkels toedienen binnen het metabole of biomechanische domein.

Dit gebeurt met name bij klachten bij het bewegen. Dit kan betekenen dat u moeite heeft met bewegen, omdat u pijn heeft of doordat uw gewrichten niet soepel bewegen.

Neuromusculaire therapie kan bij allerlei klachten verlichting geven, doordat het verkrampingen of verhardingen in spieren kan verminderen. Dit kan ook betekenen dat een verhoogde spierspanning zorgt voor een verkramping in uw buik of voor hoofdpijn via structuren in uw nek.

OsteoDirect Neuro

Neuromusculaire therapie bij OsteoDirect

Binnen onze praktijk geven we neuromusculaire therapie in de meeste gevallen niet als een opzichzelfstaande therapie. Wij passen dit bijna altijd toe binnen een breder behandelplan. Wij zetten neuromusculaire therapie in wanneer spierverkrampingen invloed hebben op uw klachten of uw herstel blokkeren. Door de inzet van neuromusculaire therapie hebben we nog meer mogelijkheden om u te helpen. In specifieke gevallen wordt neuromusculaire therapie wel zelfstandig ingezet. Dit gebeurt altijd nadat een osteopaat u eerst heeft onderzocht.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail