Osteopathie bij
kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen hebben baat bij Osteopathie.

Osteodirect

Osteopathie bij
kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen hebben baat bij Osteopathie.

Waarom is osteopathie geschikt voor kinderen

Een kind is nog volop in ontwikkeling, waardoor het lichaam nog heel anders in elkaar steekt dan bij een volwassene. Iedere fase van de kinderleeftijd heeft zijn eigen ontwikkelingen en uitdagingen. Wanneer er in een bepaalde periode klachten of problemen zijn, dan is er vaak een relatie met de fase waarin een kind zit. Met onze holistische visie op zorg letten wij op al deze aspecten. Hierdoor is onze zorg net even persoonlijker en beter passend bij uw kind.

Bij welke klachten bij kinderen kan osteopathie helpen

Kinderen kunnen met heel uiteenlopende klachten te maken krijgen. Kinderen zijn mentaal en fysiek nog volop in ontwikkeling waardoor er allerlei systemen veranderen. De klachten die wij voornamelijk behandelen zijn:

Rugpijn

Nekpijn

Hoofdpijn

Buikpijn of kramp in de buik

Klachten die wij ook behadelen maar minder voorkomen:

Zindelijkheid, bedplassen

Slaapproblemen

Problemen met eten of drinken

Moeite met concentreren

Lui oog, visusklachten

Ontlastingsproblemen zoals obstipatie, harde ontlasting en pijn bij het poepen

Tenenlopers, 0- benen, x- benen

Oorpijn, middenoorontsteking of otitis media

Moeite met leren

Gedragsproblemen zoals druk gedrag, boosheid, woede aanvallen, of aanvallen waarbij kinderen hun langdurig adem inhouden

Hoe ziet een behandeling bij kinderen eruit

Het is belangrijk dat jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt. Daarom beginnen we heel rustig. We maken kennis, praten wat en leggen uit wat we willen gaan doen. In een ontspannen sfeer gaan we vervolgens over naar het stellen van vragen en het doen van onderzoek of enkele testen.

Wanneer we een goede indruk hebben van de oorzaak van de klachten, dan kunnen we me jou als ouder overleggen over de beste behandelmethode. Het kan zo zijn dat er een verminderde mobiliteit is of dat er klachten zijn doordat bepaald voedsel niet wordt verdragen.

Afhankelijk van de oorzaak van de klachten en de leeftijd van het kind zetten we verschillende technieken in. Dit kunnen handmatige technieken zijn om weefsel te ontspannen of gewrichten te mobiliseren.

Andere handelingen zijn meer gericht op ontspanning of het adviseren over de juiste voeding. Met welke klachten je kindje ook komt, wij stellen alles in het werk om deze te verhelpen.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten van onze zorg

"Erg goede ervaringen! "

Erg goede ervaringen! Afspraak snel gemaakt. Goed gesprek en zorgvuldig onderzoek. Goede, duidelijke adviezen en beleid mee. Hier kan ik wat mee. Zowel de intake door Ruben en de verdere begeleiding en behandeling en oefeningen door Leroy zijn goed ervaren. Zeker aan te bevelen!

-Margreet Willemsen-

 

-Klik hier voor meer Google reviews-

OsteoDirect

Waarom kiezen voor OsteoDirect?

Ruim 10 jaar ervaring

Zeer hoog opgeleid

U kunt snel terecht

Up to date in alle vakinhoudelijke kennis door bijscholing.

Unieke behandelmethode

Gespecialiseerde rug-nek-schouder trajecten

Osteo Direct

Plan direct online je afspraak in

Via onze online inplannen tool is het heel gemakkelijk om uw eigen afspraak in te plannen. Klik op de knop hieronder. U wordt dan doorgelinkt naar onze online inplannen tool. Deze is leidend en altijd up-to-date. Zodra uw een afspraak heeft ingepland krijgt u van ons een bevestigingsmail